top of page
Search
  • Writer's pictureMarkku Arantila

Tiritomba


Tampereen Saskia-gallerian näyttely lähestyy. Avajaiset pidetään perjantaina 10.3.2023 klo 12 alkaen.


Oikeastaan valmista on ollut jo hyvän aikaa. Nuorempana ei ollut näin. Työskentely oli silloin ajoitettava viime hetkille, kun hermo ei kestänyt odotella näyttelyn alkua valmiiden töiden kanssa.


Me emme ole näyttelyryhmän, siis Jarin, Pekan ja minun, kesken liiemmin vilkuilleet toistemme tekemisiä, joten tarkkaa tietoa ei ole mitä kukin on maalannut. Nykyisin me seurailemme toistemme edesottamuksia tarkemmin Brueghelin orjien joka keskiviikkoisissa bänditreeneissä Vallilan kellari-treenikämpällä. Bändihomma on kontrolloitua ryhmätyötä, mutta maalailla saa miten huvittaa.


Yllä olevan öljymaalauksen ottaa mukaan näyttelyyn, vaikka se onkin jo ollut esillä Viipurin Taiteilijaseuran vuosinäyttelyssä Riihimäen Galleria Tärinässä viime syksynä. Maalauksen nimi on Tsaari ja lantakuorma. Sattumoisin kävi ilmi, että jollakin muullakin on ollut mielessä samanlainen idea. Kävin haastattelemassa Kimi Pakarista Taide-lehden juttua varten. Kimi oli tehnyt maalauksen, jonka keskellä oli hyvin saman kaltainen lantakasa. Myös Kimin inspiraattorina oli itänaapurin pahuus Ukrainassa.


Oli kiva käydä katselemassa Kimin työhuonetta ja jutella taiteen tekemisestä. Juttu ilmestyy Taide-lehden seuraavassa numerossa.


Ai niin, miksi Tiritomba? Se on meidän nimenkeksijän Jarin ehdotus, joka jatkaa edellisten näyttelyiden nimilinjaa. Ne edelliset nimet olivat Tiko Tiko ja Caramba.


Tiritomba ei tarkoita mitään, ei meille eikä alunperinkään, mutta sitä voi laulella näin:


Saragietta, saragietta la marina

per trovare un amorata

scianca rossa scianca rossa graziana

per'appropria'a pesciara

Tiritomba tiritomba

Tiritomba nero ole ole ole

Titritomba tiritomba

tiritomba all' aria va!


106 views0 comments

Recent Posts

See All

JAMI

Comments


bottom of page