top of page
Search
  • Writer's pictureMarkku Arantila

Kaupungin paras kesäduunipaikka

Helteisen kesän paras paikka on ollut Yliskylän päiväkoti, jonka ilmastointi on puhkunut ja puhaltanut helle-infernon pihalle niin tehokkaasti, että välillä on käynyt mielessä, että pitääkö pistää villasukat jalkaan. Jaakon pavunvarsi ei ole muuten piitannut helteestä eikä ilmastoinnista, mutta päiväkodin seinien upouusi lateksimaali on kärvistellyt paikoin rullalle ilman kosteuden vuoksi.

Minulla on ollut taskussa askelmittari. Tikkaita ylös ja alas kiipeillessä päivittäiseen kävelysuoritukseen vaadittavat kymmenentuhatta askelta ovat tulleet täyteen kuin heittämällä.

Teos tuli valmiiksi. Pavunvarsi levittäytyy koko päiväkotiin, sen ”tupiin” ja ”kotipesiin”, saliin, ruokailutilaan, pienryhmätiloihin ja porrashuoneeseen; yhteensä kolmeenkymmeneen huoneeseen. Teoksen toteuttaminen oli lopulta melko haasteellista. Niinpä sen kanssa venkslailuun meni paikan päällä viisi viikkoa.

Jaakon pavunvarsi on voimakasvi, joka punkee esiin milloin mistäkin. Sen kukintoina kasvaa yllättäviä asioita.

Nyt keskityn seuraavaan projektiin, joka on yksityisnäyttely Galleria G:ssä 26.9.-21.10.2018. Siitä ei tule pavunvartta, vaan jotain ihan muuta. Ehkä pajunköyttä.18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page